LEZING OVER GENDER: GESCHAPEN NAAR GODS BEELD

Wij mensen zijn geschapen naar Gods beeld, ‘mannelijk en vrouwelijk’, zo staat het in het (eerste) scheppingsverhaal. Mogen we dat dan ook niet méér dan biologisch verstaan en inclusief doortrekken naar gender en geaardheid, en ook alle kleurtjes van huid, haar en ogen?

Christenen geloven dat God mens is geworden in Jezus. Wij als geloofsgemeenschap vormen het lichaam van Christus. Het zijn nogal grote woorden, die in de traditie eenzijdig wit en mannelijk zijn uitgelegd. Onze Godsbeelden en Jezusbeelden hangen nauw samen met ons eigen mensbeeld. Dat vraagt om een zelfonderzoek!

Aansluitend op de lezing van (inmiddels) pastoor Marco Derks, afgelopen najaar, gaat pastor Jeroen de Wit in op de vraag wat dit betekent voor onze manieren van vieren. Hoe komen deze beelden terug in onze liturgie? Wat zien wij, wat proeven en ruiken wij, wat horen, bidden en zingen wij?

Het kan niet anders dat het er op uit loopt, dat onze cantor deze avond met ons wat liedteksten gaat lezen… maar die liederen worden natuurlijk ook wel gezongen!

Iedereen is van harte welkom!

Datum en tijd: donderdag 2 maart 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie: Oud-Katholieke parochie van de H. Maria Magdalena, Boschdijk 354, Eindhoven