Vierde zondag van Pasen

Jezus noemt zichzelf vandaag een goede herder, die van zijn schapen houdt en alles voor ze over heeft, zijn leven voor ze geeft. De goede herder heeft hart voor zijn schapen, en vlucht niet weg wanneer zij door wolven bedreigd worden.

Bemoediging en inspiratie op de vierde zondag van Pasen

Naast de mogelijkheid om mee te vieren met de online viering die uitgezonden wordt vanuit de kathedraal van Utrecht op deze zondag om 10.00 uur (zie hiervoor de landelijke site: https://oudkatholiek.nl/) willen wij als pastores ook een gedachte en gebed meegeven als bemoediging en verbinding met elkaar nu wij op fysieke afstand van elkaar zijn.

U kunt ons ook altijd bellen wanneer u behoefte hebt aan een gesprek.
We zijn hiervoor bereikbaar. 

pastoor Wim van den Berg,
06 250 168 39
assisterend pastoor Leonie van Straaten,
06 216 587 54

Een goede zondag gewenst en met hartelijke groet,
uw pastores

Evangelie
(Johannes 10, 11-16, NBV)
Ik – zei Jezus – ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen. Een huurling, iemand die geen herder is, en die niet de eigenaar van de schapen is, laat de schapen in de steek en slaat op de vlucht zodra hij een wolf ziet aankomen. De wolf valt de kudde aan en jaagt de schapen uiteen; de man is een huurling en de schapen kunnen hem niets schelen.
Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij, zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen. Maar ik heb ook nog andere schapen, die niet uit deze schaapskooi komen. Ook die moet ik hoeden, ook zij zullen naar mijn stem luisteren: dan zal er één kudde zijn, met één herder.”

Overweging
Jezus noemt zichzelf vandaag een goede herder, die van zijn schapen houdt en alles voor ze over heeft, zijn leven voor ze geeft. De goede herder heeft hart voor zijn schapen, en vlucht niet weg wanneer zij door wolven bedreigd worden.
Dat te weten mag ons vertrouwen geven dat Jezus ons niet in de steek laat als we bedreigd worden in ons leven, dat God ons niet alleen laat wanneer we in moeilijkheden verkeren. Ook nu niet in deze pandemie. En ook al zijn onze kerken, onze schaapsstallen gesloten, Jezus is er, God is er. Hij laat zich niet ‘vastzetten’ in onze kerkgebouwen maar Hij is daar waar wij ook zijn. Juist ook als het leven tegenzit.
Jezus zegt ons vandaag: “Luister naar mijn stem”, en die stem klinkt ook als je het stil weet te maken. Die stem klinkt in je hart als je daar ruimte voor maakt. En die stem klinkt als je open staat voor je naaste, voor zijn of haar vraag om zorg en aandacht. God is niet ver, Hij is in de stem die spreekt tot ons.
En ook al komen we niet samen in onze kerk, God zorgt dat wij één kudde worden, met één herder. Dus waar je ook bent en hoe je deze zondag ook doorbrengt, we blijven verbonden met elkaar en vormen samen een geloofsgemeenschap.

Een mensenherder uit Nazareth
is ooit naar mensen op zoek gegaan
om met hen zijn vrede te delen.
Ook ons roept hij,
om met ons zijn vriendschap te delen
en om ons een weg te wijzen
naar morgen en verder weg.
Wijze woorden van een goede herder –
zullen we er samen naar luisteren?
pastoor Wim van den Berg

Gebed van de dag
God en Schepper,
Gij steunt de zwakken
en brengt verdwaalden thuis bij U.
Wij danken U voor de goede Herder,
die zijn leven voor ons heeft gegeven
en die ons leidt op de weg naar U toe,
onze Heer Jezus Christus, uw Zoon,
die met U in de eenheid van de heilige Geest
leeft en leven geeft in de eeuwen der eeuwen. Amen.

Collecten en Voedselbank

Eigen parochie
Wij nodigen u ook uit om uw gaven voor de collecte ten bate van onze eigen parochie over te maken op rekeningnummer NL88 INGB 0001 4062 94 t.n.v. Oud-Katholieke Parochie van de H. Maria Magdalena, Eindhoven, onder vermelding van ‘collecte eigen kerk’.

Voedselbank
Omdat onze kerk gesloten is kunt u ook geen producten meenemen voor de voedselbank. Mocht u toch willen doneren dan kunt u dat doen door geld over te maken op NL16ABNA 0490 958 885 t.n.v. Stichting Voedselbank Eindhoven e.o.

Dank voor al uw gaven!