Vrijheid en Vrede: Viering 18 september

Elk jaar herdenken we in Eindhoven op 18 september de bevrijding van onze stad. Het is een groot goed dat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrede mogen leven. Vrede is echter niet vanzelfsprekend en kan alleen in stand worden gehouden als wij ondanks onderlinge verschillen in verbondenheid samen kunnen leven.

De Vredesweek, die PAX ieder jaar in de derde week van september organiseert, heeft als thema ‘Vrede verbindt verschil’. Als we verschillen overbruggen en de verbinding zoeken kunnen we in vrede met elkaar leven.

Op 18 september is er in de Maria-Magdalenakerk een korte meditatieve viering waarin we de bevrijding van Eindhoven herdenken en stilstaan bij het thema van de Vredesweek. In de aansluitende interactieve lezing gaan we op reis met de vraag: Vrede verbindt verschil – en hoe doe ik dat dan?… “Verbinding begint in jezelf! Als ik een stukje van mijn wereld deel, en jij een stukje van jouw wereld deelt, ontstaat er een brug tussen jouw wereld en mijn wereld. Dit is waar ontmoeting plaatsvindt, dit is waar verbinding ontstaat,” zegt Silvia Platzer, trainer en coach NVC / Verbindende Communicatie. Zij neemt u graag mee op reis in dit perspectief, vanuit de vraag hoe wij vanuit onszelf meer verbinding in ons samenleven kunnen brengen.

U bent van harte welkom!

  • Wanneer: 18 september, 19:30 uur
  • Wat: meditatieve viering, koffie, interactieve lezing
  • Waar: Maria-Magdalenakerk, Boschdijk 354, parkeren via Jan Duikerlaan.

In verband met de corona-maatregelen is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt zodat u verzekerd bent van een plaats (tel. 040-2432597 of e-mail okk.ehv.secretaris@gmail.com).