We hebben een nieuwe aartsbisschop van Utrecht!

Het Kiescollege van het aartsbisdom Utrecht heeft vandaag in de eerste stemronde Barend Theodoor (Bernd) Wallet (48) met overtuigende meerderheid van stemmen verkozen tot nieuwe aartsbisschop van Utrecht en 84ste opvolger van Sint Willibrord.

Wallet heeft de verkiezing geaccepteerd en daarmee meteen de diocesane jurisdictie van het Metropolitaan Kapittel overgenomen, dat van kracht werd na het afscheid van Mgr. dr. Joris Vercammen op 11 januari jongsteden. Wallet is nu nog pastoor van de Sinte Gertrudis-kathedraal in Utrecht. De installatie en wijding van de nieuwe aartsbisschop vindt waarschijnlijk plaats op 21 juni.

De verkiezing vond onder grote belangstelling plaats. De Eindhovense parochie was ruim vertegenwoordigd bij de verkiezing: niet alleen beide pastores waren (uiteraard) aanwezig, maar ook meerdere parochianen hebben deze unieke gebeurtenis in Utrecht meegemaakt. We zijn heel blij met onze nieuwe aartsbisschop Bernd Wallet!