Diakenwijding Leonie van Straaten

Het is de eerste keer dat er beneden de rivieren, hier in Brabant, een vrouw tot diaken gewijd wordt.

In de Oud-Katholieke Kerk van Nederland is in 1999, na jaren van onderling gesprek en studie op het ambt in de kerk, de eerste vrouw toegelaten tot het ambt. Inmiddels zijn er landelijk een aantal vrouwelijke priesters en diakenen, alleen in Brabant nog niet.

Op zondag 3 april zal Aartsbisschop Joris Vercammen tijdens een plechtige eucharistieviering Leonie van Straaten middels handoplegging tot diaken wijden in de parochiekerk van de H.Maria Magdalena. De dienst begint om 2 uur ‘s middags.

Mevrouw van Straaten zal als lid van het pastoresteam  werkzaam zijn in de parochie van Eindhoven en omgeving.

Zie ook dit bericht in het Eindhovens Dagblad

Foto: Eindhovens Dagblad