Queer bijbelgroep


  • Datum:
  • Locatie: Kerkgebouw
  • Adres: Boschdijk 354, Eindhoven

Wij als oud-katholieke parochie maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Beiden kunnen alle functies vervullen binnen onze geloofsgemeenschap, ook als ambtsdrager (diaken en priester). Iemands seksuele geaardheid speelt hierbij ook geen rol.

Iedereen is van harte welkom in onze vieringen en bij andere activiteiten, zoals de Queer Bijbelgroep die eenmaal per maand in onze kerk bij elkaar komt. Daarom mogen wij ons ook een LGBT+ vriendelijke kerk noemen. Als u hier doorklikt dan komt u terecht op de website van Wijdekerk; daar vindt u meer informatie.

Queer bijbelgroep

In deze groep lezen wij samen een tekst uit de bijbel en bespreken deze tekst met elkaar. We stellen ons zelf vragen als: Met welke persoon verbind jij je? Wat heeft de tekst voor betekenis in je eigen leven? Hoe kijk je tegen de tekst aan vanuit je gender en/of geaardheid? Het is een kleine groep waarin we echt met elkaar in gesprek kunnen gaan. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten of een keertje te komen proeven wat deze groep te bieden heeft.